Waar kan ik een sprayschuimblusser voor gebruiken?

Posted by | oktober 28, 2016 | Geen categorie | No Comments

Sinds kort wordt de brandblusser markt overspoeld met speciale sprayschuimblussers. Bekende merken zoals StopFire zijn met hun eigen sprayblusser gekomen die het blussen van een brand stukken gemakkelijker moet maken. Maar voor wie is nu zo’n sprayblusser geschikt en voor welke toepassingen kan ik hem nu precies gebruiken? En is de prijs/kwaliteitverhouding genoeg voor mij? Schuimblusser.nl vertelt u alle informatie voordat u naar een eventuele aankoop over kan gaan.

Voor wie is een sprayblusser het meest geschikt?

Laten we voorop stellen; De sprayblusser heeft veel voordelen. Klein, (zéér) gebruiksvriendelijk, licht en effectief! Doordat deze voordelen samengevoegd worden tot een handzame blusser, is de doelgroep waarmee de blusser gebruikt kan worden een stuk groter! De sprayschuimblussers hebben vaak het formaat van een haarlakbus of net iets kleiner, het is daarom erg gemakkelijk om hem daarom op te bergen. In de keukenla of onder het gootsteenkastje bijvoorbeeld! Tijdens een brand hoeft u hem alleen maar uit de la te halen, de verzegeling in te drukken/eraf te wikkelen en te spuiten. De handelingen die daarom verricht moeten worden zijn minimaal. Wanneer je al deze voordelen combineert komen we erachter dat de sprayblusser een revolutionair product is voor de ouderen (65+), eventuele mensen met een beperking waardoor zware dingen moeilijk te gebruiken of te tillen zijn, of juist voor de vakantieganger!

Ik zie veel prijsverschil in de spraybrandblussers, waarom is de ene nu wat goedkoper dan de andere?

Logische vraag, net zoals bij de wat grotere blussers (6 liter, 6 kilogram, 9 liter, 9 kilogram) is er verschil in het type blusser en de eventuele extra kwaliteiten die de blusser met zich meebrengt. De ene leverancier laat bijvoorbeeld de blusser in een ander continent fabriceren waardoor de productie kosten lager liggen. Echter maakt dit niks uit wanneer we het over kwaliteit hebben, zodra de sprayblusser een rijkstypekeurmerk heeft, mag deze officieel verkocht worden in Nederland als een erkende brandblusser.

Waar moet ik op letten tijdens de aanschaf van een sprayschuimblusser?

Wanneer u van plan bent een sprayschuimblusser aan te schaffen, kunt u het beste rekening houden met de volgende punten (en daaroor uw wensen):

  1. Is de sprayschuimblusser vorstvrij? Zo ja, tot hoeveel graden (-5, -10, -15)?
  2. Is de sprayschuimblusser voorzien van een rijkstypekeurmerk?
  3. Wat is de inhoud van een sprayschuimblusser (600ml, 650ml, 700ml, 750ml)?
  4. Welke brandklasse blust de sprayschuimbusser (A-B-C-F)?

Als laatste en natuurlijk niet het onbelangrijkste: Wat is uw budget?
Er zijn bijvoorbeeld al sprayschuimblussers vanaf € 16,95 excl. BTW tot sprayblussers van € 49,50 excl. BTW

Komt u er niet meer uit of ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij begrijpen het, neem daarom direct contact op met onze klantenservice, of die van onze partners (Brandblusser XL en/of Polmai Brandbeveiliging). Beide hebben grote kennis over brandbeveiliging en hebben zelfs een aantal producten op voorraad staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.