Waar is het schuim van een schuimblusser van gemaakt?

Posted by | februari 10, 2015 | Geen categorie | No Comments

Ook zo benieuwd waar het schuim van een schuimblusser van gemaakt is? Schuimblusser.nl legt het u piekfijn uit!

Een schuimblusser heb je in veel varianten en soorten. Bij een poederblusser wordt de inhoud aangeduid met Kilo’s (kg),┬áeen schuimblusser wordt juist aangeduid met Liters (L).
De schuimblusser heb je in de varianten 2, 6 & 9 liter schuim. Ook zijn er speciale sproeischuimblussers die een andere inhoud hebben dan de rest. Dit omdat een sproeischuimblusser ook gebruikt kan worden bij eventuele vetbranden. En wat dacht u van BIO/ECO schuimblussers? Zoveel keuze en zoveel wensen, maar wat zit er dan in als speciale blusvloeistof?

Wij zetten de schuimblussers op een rijtje:

  • Schuimblusser
  • Sproeischuimblusser/Vetblusser
  • ECO/BIO schuimblusser

Schuimblusser
De standaard schuimblusser is een brandblusser gevuld met water en een schuimvormend middel. Genaamd een premix. Dit schuimvormende middel zorgt ervoor dat bij een druk op de hendel de blusstof geactiveerd wordt.

Sproeischuimblusser/Vetblusser
De sproeischuimblusser/vetblusser is een schuimblusser met een chemisch blusschuim ook wel genaamd: Wet Chemical. Het blusschuim dekt het frituurvet af en koelt deze direct. Hierdoor worden deze blussers vaak verkocht aan cafetaria’s & snackbars.

ECO/BIO schuimblusser
Een ECO/BIO schuimblusser heeft dezelfde inhoud als een standaard schuimblusser, alleen is er iets aan de zogenaamde premix toegevoegd . Dit middel is niet toxisch en is een zeer snel biologisch afbreekbaar blusschuim.

schuimblusser

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.