Telefoonoplader in de brand! Wat nu?

Posted by | juli 14, 2016 | Geen categorie | No Comments

U heeft het vast al wel voorbij zien komen op het nieuws. In 8 van de 10 gevallen deugen goedkope en niet originele mobiele telefoon opladers niet. De opladers vliegen spontaan in brand, exploderen wanneer de bedrading niet goed zit of wordt zodanig heet dat de kans op verbranding aan uw handen erg groot is. Er wordt al gewaarschuwd deze opladers zo snel mogelijk weg te gooien! Heeft u er toch nog 1? En wilt u op tijd gealarmeerd worden wanneer het volledig fout gaat?

 

Telefoonopladers en brand. Deze 2 woorden zijn de laatste tijd vaak te vinden in 1 zin. Maar wat is het nu dat opladers niet goed functioneren? Telefoon opladers zijn al vaak voor een habbekrats te koop op voorschillende webshops. Deze webshops zitten gevestigd in Aziatische landen die de opladers al kunnen aanbieden voor een paar euro. Echter zijn deze opladers niet door een Europese norm gecontroleerd. Het kan dus zijn dat de bedrading niet goed zit, of iets dergelijks waardoor de oplader niet deugt. Uiteraard al deze dingen hebben dus nare en negatieve gevolgen.

 

Wat als ik nu lig te slapen en mijn telefoonoplader vliegt in de brand?

Ergens kunnen we u angst wel begrijpen. Zeker voor degene die hun smartphone/tabelt beneden in de woonkamer opladen. Maar ook daarvoor heeft schuimblusser.nl tips. Om te beginnen kunt u kijken of u oplader geschikt is waarvan de brandkans nihil is. Zoek bijvoorbeeld naar reviews van de oplader of google eens op het merk! Vindt u iets raars of aparts over de oplader? Gooi hem direct weg! Kunt u niks vinden? Bescherm uzelf met goede en veilige brandveiligheidsmiddelen. Allereerst kunt u het beste een rookmelder aanschaffen. Als de telefoonoplader erg warm wordt en hij begint te roken, zal deze vroegtijdig afgaan. De harde piep zal ervoor zorgen u wakker wordt en snel kan schakelen. Ten tweede kunt altijd een brandblusser in de buurt houden. Koop bijvoorbeeld een sprayschuimblusser! Snel, effectief en compact! Meer kunt eigenlijk niet doen. Denkt altijd eerst aan u eigen veiligheid voordat u anderen red.

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit artikel? Bekijk dan eens Brandblusser XL!

Leave a Reply

Your email address will not be published.