Schuimblussers en brandblussers met milieukeurmerk? Wat houdt dat precies in?

Posted by | mei 02, 2016 | Geen categorie | No Comments
schuimblusser

Op het internet zijn er tal van brandblussers te vinden, schuimblussers van 2 liter of schuimblussers van 6 liter noem het maar op! Vaak zitten er op de duurdere schuimblussers een milieu keurmerk. Wat is een milieukeurmerk en waar kan ik de blussers aan herkennen? En zijn deze blussers beter voor het milieu? Schuimblusser.nl gaat het stap voor stap uitleggen wat u mag verwachten van een schuimblusser inclusief milieukeurmerk!

 

Schuimblussers zijn brandblussers die voor 90% uit water bestaan. De overige 10% is een speciale schuim pre-mix wat zich bij het water mengt om er vervolgens een dikke brandwerende schuimlaag van te maken. Deze pre-mix bestaat vaak uit chemicaliën. Uiteraard zijn deze chemicalïen niet té schadelijk voor het milieu, anders zouden de schuimblussers immers nooit verkocht mogen worden. Nee, er zijn een hoop soorten brandblusser en schuimblussers die dit hebben! U hoeft zich dus geen zorgen te maken. Zodra de brandblusser een rijkstypekeur nummer heeft is de brandblusser/schuimblusser wettelijk toegestaan als erkend blusmiddel!
Maar hoe zit het dan met een milieukeur(merk)? Elke brandblusser/schuimblusser die op de romp het stempel milieukeur draagt heeft een blusmiddel dat is voorzien van speciaal ecologisch verantwoord blusschuim. Dit blusschuim is biologisch afbreekbaar! Wat dat precies wil zeggen is dat het eco blusschuim geen planten, dieren of mensen aan kan tasten. Heeft u bijvoorbeeld een brand gehad in uw voortuin en u heeft geblust met een brandblusser/schuimblusser dat is voorzien van een milieukeur? Dan kan het geen kwaad zodra het schuim in de put en/of riolering terecht komt. Het schuim zal dan niet de leefbare omgeving aantasten! Dus gaat u een blusser/schuimblusser aanschaffen en er zit een milieukeur op? Dan bent u er zeker van dat u milieutechnisch goed op weg bent!

Polmai & Brandblusser XL werken ook MVO. MVO staat voor Milieubewust brand beveiligen. De exacte naam van MVO is Milieubewust Verantwoord Ondernemen. Dit wil zeggen dat Polmai & Brandblusser XL milieubewuste blussers verkopen die voorzien zijn van een milieukeur label!

Leave a Reply

Your email address will not be published.