Schuimblusser hervullen of nieuwe kopen?

Posted by | maart 29, 2017 | Geen categorie | No Comments

Met de internetprijzen is het tegenwoordig veel voordeliger om een nieuwe te kopen in plaats van te hervullen. Maar waar ligt dit nu precies aan?

Schuimblussers hervullen. Vroeger een heel karwei om iemand te vinden die het deed tegen scherpe prijzen, tegenwoordig echter met de dalende internetprijzen veel voordeliger om een nieuwe aan te schaffen. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Heeft u grotere aantallen van 1 type schuimblusser? Dan kan juist hervullen voordeliger zijn! Het enige nadeel met hervullen is dat na 5 jaar het schuim weer vervangen moet worden. Maar het blijft niet alleen bij vervangen, nee ook moet de schuimblusser compleet gereviseerd worden. Wij leggen alles aan u uit!

Hervullen goedkoper dan nieuw, onwaarschijnlijk toch?

Jazeker, we delen u mening volkomen. Echter is het produceren van schuimblussers vele malen goedkoper geworden dan voorheen. Omdat fabrikanten kiezen voor gunstigere arbeidsomstandigheden zoals Azië, is het goedkoper om deze schuimblussers in te kopen. Uiteraard profiteert u daar als potientele koper van! Sproeischuimblussers van 6 liter hebben nu al een adviesprijs van € 35,- excl. BTW! Vaak zijn deze prijzen al inclusief: Controlesticker (Keuringsetiket), (RVS) ophangbeugel en voetring in geval van een 6/9 liter.
Makkelijk toch? U betaalt 1 prijs en daarin is de schuimblusser al helemaal voorzien van alles wat u nodig heeft. Zo vergeten we bijna het allerbelangrijkste: De schuimblussers hebben het bouwjaar 2017! U koopt dus al een spiksplinternieuwe sproeischuimblusser voor 1 bedrag.

Maar nu het volgende: Ik wil geen nieuwe schuimblussers, ik wil gewoon mijn eigen brandblussers hervullen. Geen probleem! Echter kunnen de kosten van het hervullen hoger liggen dan een nieuwe. Dit heeft te maken met de volgende punten:

  • Is het van een speciaal merk/fabrikant?
  • Wat is het aantal?
  • Van welk jaartal zijn de brandblussers?

Om te weten welk schuim speciaal besteld moet worden is het van belang om te weten wat het type/merk de brandblusser is. Omdat er verschillende fabrikanten zijn, heeft elke schuimblusser zijn eigen schuim. Logisch dat niet ieder keuringsbedrijf dit ruim op voorraad heeft. Aangezien het bestellen van dit schuim nog wel eens hoog in de kosten kan lopen moet dit worden doorbelast naar de klant. De meeste bedrijven kopen bijvoorbeeld geen jerrycan van 10 liter als ze 1 brandblusser moeten hervullen. Bij grotere aantallen kan het soms voordeliger zijn! Aangezien er in grote getalen ingekocht kan worden, kunnen de hervullingskosten een stuk minder zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.