Algemene tips voor brandblussers

Posted by | maart 24, 2014 | Geen categorie | No Comments

Lees meer

Hang een brandblusser niet terug na het gebruik. Op deze manier houd je namelijk jezelf voor de gek; een gebruikte brandblusser heeft vaak niet de capaciteit om nogmaals een brand te blussen.
Houd rekening met de wind. Een brandblusser gebruik je altijd met de wind mee, nooit tegen de wind in omdat je in zo’n geval eerder jezelf blust dan het vuur.
Loop niet direct weg na het blussen. Een brand kan zichzelf opnieuw ontsteken door de aanwezigheid van een klein vlammetje of een temperatuur hoog genoeg voor een nieuwe ontbranding.
Gebruik een brandblusser gericht. In het wilde weg gaan blussen, werkt nooit effectief. Begin vooraan en werk je weg naar achteren toe met de brandblusser.
Gebruik brandblussers niet na elkaar. In plaats van meerdere blussers leeg te spuiten op rij, is het verstandiger om juist meerdere brandblussers tegelijkertijd te gebruiken. Zo verhoog je het effect.
Let op waar de brandstof vandaan komt. Bij lekkende vloeistoffen is het aan te raden van boven naar beneden te blussen. Zo blus je niet alleen het vuurtje op de grond, maar sluit je ook de brandhaard af.

Benieuwd? Klikt u maar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.